.

Skoda Rapid Spaceback – хечбек или комби?

Новият вариант на каросерия за Rapid изглежда чувствително по-секси
преди 7 години

Skoda Rapid е лимузина на Skoda, която със своята седан-форма категорично се позиционира като автомобилно решение за развиващи се пазари (с малките си продажби България също е сред тях, уви). Това са пазари, където клиентите търсят репрезантивност от автомобила си, при добра цена и задължително с ба-гаж-ник. В Европа обаче е друго.

Rapid Speedback на пръв поглед може да ви запирлича на комби. От друга страна, Speedback е по-къс от седан-модификацията с цели 18 см, при практически запазено междуосие. От смаляването е пострадал багажника, който вече е с капацитет от 415 литра (при 550 литра за обикновения Rapid). Все пак, Rapid Speedback остава един от най-прагматичните и големи представители на компактния клас – в сравнение с него един Golf побира някакви си 380 литра.
В интериора си Rapid Speedback e идентичен с досегашния модел на Skoda. Под предния капак също ще откриете сходни двигатели, с мощност в диапазона от 75 до 122 конски сили. Специално внимание обаче трябва да обърнете на възможностите буквално да остъклите автомобила си. От една страна, можете да го поръчате със стъклен покрив за панорама към звездите. Но можете да го поръчате и със стъклен багажник, при което задното стъкло се увеличава с още 10 см (в долната си част е полупрозрачно). Нямаме търпение Skoda Rapid Spaceback да се появи официално – това ще се случи във Франкфурт на изложението IAA през септември. Продажбите се очаква да започнат до края на годината при цени от около 14 000 евро за западна Европа.

Етикети:@