.

Bentley Continental GT V8S – освежаване или подобрение?

Още една версия на луксозния спортист, която допълнително да ви обърка – колко точно конски сили искате
преди 7 години

Вероятно не сте подозирали, че изборът на подходящото Bentley е почти толкова сложно, колкото и намирането на оптималния Golf. Освен стандартния Continental GT с 507 конски сили марката предлага и W12-модификация с 575 конски сили, допълнена от Speed модификаци на същия 12-цилиндров агрегат с 625 конски сили. При този купон от прекалено много мощност Bentley допълва картинката с нова, S-модификация.

Преработеният V8-битурбо мотор мобилизира 528 кончета. Те се комбинират с 680 Nm въртящ момент, достъпни още при 1700 об/мин – гаранция за драматично ускорение и чудесен хормонален дисбаланс в количествата адреналин преди и след. 100 км/ч се достигат за 4,5 секунди, а максималната скорост е 309 км/ч. В упралението ще ви помага прекрасна 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, която неусетно сменя предавките. Не знаем дали ви вълнува, но по норма това Bentley харчи нещо като 10 литра/100 км – при 120, разбира се. Ако сте решили да сте икономични, добре е да знаете, че V8-моторът идва с модерната технология за изключване на половината цилиндри при ниско натоварване – така че числата за разхода звучат много легално.
Освен като купе Continental GT V8S ще бъде достъпен и като кабрио. Динамичните му характеристики са само леко влошени – спринтът е за 4,7 секунди, а максималната скорост е 308 км/ч.
Измененията по каросерията на V8S-модификациите включват спортно окачване с 10 мм по- нисък просвет, специални спойлери и престилки, както и заден дифузьор, заслужаващ името си. Ще разпознаете V8S и по характерния накрайник на ауспуха, който изглежда като хоризонталнта 8-ца. Добавете към сметката и 20-цолови джанти, както и лакирани спирачни апарати Всичко това – за нещо като 180 хиляди евро. Кабриото – близо 200 хиляди евро. Премиерата ще бъде във Франкфурт на изложението IAA след седмица.
Bentley Continental GT V8S влиза в продажби от януари 2014 година.

Етикети:@