.

Студио Vilner отбелязва 20-годишнината си с изложба

Можете да я разгледате до 9 ноември в Галерия 2.0
преди 3 години
Атанас Вилнер пред един от експонатите Снимка: Васил Богданов

Vilner, българското ателие за персонализация на автомобили, празнува 20-годишен юбилей с изложба на дизайнерски проекти. Тя е подредена в Галерия 2.0 (ул. 6-ти септември 26, Малките пет кьошета) от 4 до 9 ноември 2016 г.

Изложбата вероятно е първата в България, посветена на автомобилното изкуство. Чрез нея Vilner представя собствения си отпечатък върху автомобилната култура не само в България, но и по света. В нея ще видите дигитални изображения, разкриващи идеите на Денислав Василев, Милен Иванов и Юлиан Дочев.

Изложени са и четири волана, които са ключова част от дизайнерския почерк на ателието и са станали известни като „ръкостискането на Vilner“. „С този акцент в изложбата поставяме под въпрос една от утвърдените норми в автомобила – кръглата форма на волана” – споделя Атанас Вилнер.

Част от творбите могат да бъдат поръчани под формата на арт принтове в Simply Petrol, онлайн галерия за автомобилно изкуство, която свързва художници, дизайнери, илюстратори, 3D артисти и фотографи от цял свят с почитателите на автомобилното изкуство. Всички приходи от тях ще бъдат дарени за благотворителност.

Още информация за изложбата ще получите и от Бранимир Николов в следващото видео:

 

Свързани статии