.

Rolls-Royce показа лукс от бъдещето (ВИДЕО)

Самоуправляващ се и с нулеви вредни емисии
преди 3 години
Снимка: Rolls-Royce

В Лондон Rolls-Royce представи концептуалния си автомобил, който е част от програмата Vision Next 100 на компанията-майка BWM. Проектът с кодово име 103EX цели да покаже как ще изглежда луксозната кола след около 20-30 години.

На външен вид колата прилича донякъде на Батманмобил, само че за един по-възрастен, улегнал и, разбира се, много богат Батман.

Автомобилът ще се забелязва отдалеч най-малкото заради размерите си – 5,9 м дължина и 1,5 м височина. Въпреки това в него има само две места. В интериора са използвани рядка дървесина и ръчно тъкана коприна.

Колата е напълно автономна и с нулеви вредни емисии, а една от най-ефектните екстри е червената светлина под прага, която имитира червен килим. При спирането на автомобила се случва и друго – отделението за багаж се отваря автоматично за удобство на пиколото на хотела или прислугата, „защото собствениците на Rolls-Royce никога не докосват куфарите си”.

„Духът на Екстаза“ – фигурката на предния капак, вече ще символизира изкуствения интелект на колата. „Тя ще ви заведе, където пожелаете. Ще научи навиците ви и ще запомни предпочитаните от вас маршрути, ресторанти и хотели” – споделят от компанията.

 

 

BMW отбеляза 100-годишнината си с концептуалния Vision Next 100(ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)
Етикети:Rolls Royce
Свързани статии