.

Ретро рали сред Алпите (ГАЛЕРИЯ)

600 очарователни километра по живописни пътища в Германия, Австрия и Швейцария
преди 50 седмици
Новият Opel Insignia Grand Sport следва своите легендарни предшественици - позлатения Kapitän 1956 г. и Lotus Omega Снимка: Opel

Шестото издание на Бодензее Класик се проведе по живописни пътища, стартирайки от Брегенц и минавайки през границите между Германия, Швейцария и Австрия. Зрителите се насладиха на 180 класически автомобила Opel – от Kapitän до Admiral и Diplomat, наред с новата Insignia Grand Sport.

Флотилията на Opel беше предвождана от един Diplomat B V8 с увеличена колесна база. Той е бил използван като една от президентските лимузини, когато президентът на САЩ Джералд Форд е посетил Германия. Вицепрезидентът на Opel, отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване, Петер Кюсперт беше зад волана на този Diplomat по време на Бодензее Класик.

“Това е част от живата автомобилна история! Нашият Diplomat е наистина впечатляващ автомобил, а с двигателя V8 се движи прекрасно. Зрителите се вслушваха в звука му, както и аз” – каза Кюсперт. Актьорът Тим Вилде се присъедини към посланика на Opel и легендарен рали състезател Йоахим Винкелхок в един рядък Kapitän V8 – този двигател по принцип е бил запазен за Admiral и Diplomat и само 130 автомобила Kapitän V8 са били произведени.

Пътят на 6-то рали Бодензее Класик обхваща около 600 очарователни и предизвикателни километра. Всеки етап започва и приключва в Брегенц, столицата на австрийската провинция Форарлберг.

Етикети:Ретро Opel Admiral Diplomat