.

Renault Trezor – като от Гатака

Футуристичен GT електромобил, засенчващ всяка конкуренция!
преди 5 години

Електромобилът Volkswagen I.D. предизвика огромно вълнение по време на тазгодишния автосалон в Париж, но ако говорим за футуристичен дизайн, новият концептуален модел Renault Trezor е най-точното въплъщение на думите!

С топ мощност от 350 к.с. и 380 Нм максимален въртящ момент към задните колела, електрическият мотор (от екипа Renault e.dams, двукратен шампион във Formula E Teams) осигурява спринт от 0 до 100 км/ч под 4 сек. Системата за възстановяване на енергията при спиране също е базирана на технологията от болидите във Formula E.

С по-скоро елегантен, отколкото мускулест силует, Trezor е проектиран с купе от въглеродни влакна с нисък просвет и поразителни червени стъкла, които предлагат “марсианска” гледка от огнения кожен интериор с табло от червено дърво за акцент.

Истинското бижу в Trezor обаче е покривът на колата, който се отваря вертикално нагоре като люк на космически кораб, допълвайки футуристичата визия на автомобила. В предната на превозното средство е предвидена стилна секция за багаж, а задната част предлага фибро-оптични светлини с интегриран червен лазер.

Електромобилът идва със система за самоуправление MULTI-SENSE в няколко режима: неутрален, спортен и автономен. Всъщност, убедете се в уникалността на концептуалния Renault Trezor от следващото видео: