.

Range Rover Velar е високопроходим аристократ

Четвъртият член на фамилията Range Rover заема нишата между Evoque и Sport
преди 3 години
Снимка: Land Rover

Средноразмерният луксозен SUV Velar е четвъртият член на семейството Range Rover, заемащ нишата между Evoque и Sport.

Предните full-LED фарове са най-тънките досега в сериен автомобил Land Rover. Изравнените с каросерията, изтеглящи се дръжки на вратите подчертават изчистената, изваяна форма на Velar и допринасят за ниския коефициент на въздушно съпротивление от едва 0,32 – най-ефективният в аеродинамично отношение Land Rover, произвеждан някога.

Минимализмът властва и в купето. Контролните бутни са сведени до абсолютния минимум, за да се създаде спокойно убежище. Новата информационно-развлекателна система Touch Pro Duo включва два 10-инчови сензорни екрана с висока резолюция, вградени зад повърхности, които не се виждат, докато не бъдат осветени. Всичко това се допълва от практичността на Velar: багажното отделение е водещо в класа с капацитет от 673 литра.

Уникално за сегмента, Velar предлага устойчива, премиум тапицерия на седалките от текстил като алтернатива на кожата. Материалът в цвят Dapple Grey е създаден заедно с Kvadrat, водещият производител в Европа на висококачествен дизайнерски текстил, и се допълва от велурени вложки в цвят Ebony или Light Oyster.

Леката, здрава каросерия с високо съдържание на алуминий, заедно с окачване с двойни носачи отпред и Integral Link отзад, предоставя перфектна основа за пъргаво управление и комфорт. Освен това тя осигурява изключителни нива на защита при сблъсък, като Velar е разработен така, че да отговаря на най-строгите изисквания на изпитванията на удар в цял свят.

Обезопасяването включва 6 въздушни възглавници и редица усъвършенствани системи в помощ на водача, включително автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци, адаптивен автопилот с функция Queue Assist и адаптивен ограничител на скоростта.

Етикети:Range Rover Suv Land-Rover Velar