.

Q2 навлиза в нов сегмент за Audi – малките кросоувъри

(ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)
преди 4 години
Снимка: Audi

На автосалона в Женева Audi представи новия си Q2. Малкият SUV е висок само 1,51 метра, дължината му е 4,19 м, а междуосието е 2,6 м. Той е предназначен за градското ежедневие и осигурява пълна функционалност чрез своята свързаност, инфотейнмънт система и пълен набор от асистиращи системи. С този модел Audi ще се опита да заеме място в нишата на малките SUV, където доминират Peugeot 2008, Renault Captur, MINI Countryman и BMW X1.

Стандартното оборудване включва предупреждение за опасност от катастрофа в предното превозно средство и удар на пешеходец. Налични са адаптивен круиз контрол с функция Stop & Go, предупреждение за автомобил в мъртвата зона на огледалата, предупреждение за смяна на избраната лента на движение и разпознаване на пътни знаци. Опционално се предлага виртуален кокпит и хедъп дисплей.

Инфотейнмънт системата се управлява чрез MMI екран, който опционално може да бъде с тъчпад и вградена SIM карта за връзка с интернет. Смартфоните с iOS и Android се интегрират в системата без никакъв проблем.

Багажникът е с обем 405 литра, като може да се увеличи до 1050 при сгъване на задните седалки.

Audi Q2 излиза на пазара с шест двигателя с мощност от 116 до 190 к.с. Бензиновите са 1-литров трицилиндров TFSI и два четирицилиндрови с обеми 1,4 и 2 литра. Трите дизелови двигателя са четирицилиндрови с обеми 1,6 и 2 литра.

Скоростните кутии са 6-степенна механична или 7-степенна автоматична с двоен съединител.

Поръчки за новия компактен SUV ще се приемат от средата на тази година, а първите доставки ще бъдат през есента.

Само днес и утре можете да видите Audi Q2 в галерията на НХА България е една от първите държави, в които новият модел се представя пред публика

 

Етикети:Audi