.

Porsche създава нови 1400 работни места, за да ускори пускането на електромобила си

Mission E е с 608 к.с. и ще ускорява до 100 км/ч за малко под 3,5 секунди!
преди 3 години
Снимка: Porsche

Porsche обяви, че създава нови 1400 работни места, за да ускори пускането на електромобила си Mission E. Над 1200 от тях ще бъдат в централата на компанията в Цуфенхаузен, близо до Щутгарт. Назначаването на нови хора е част от стратегията за поддържане на високото темпо, зададено от гигантите Google и Apple в разработката на т.нар. свързани автомобили. Директорът по човешките ресурси на Porsche дори призна, че в бранша се води истинска война за таланти.

Немската компания представи своя концептуален Mission E на изложението във Франкфурт през септември. Четириместният автомобил с 608 к.с. ще ускорява до 100 км/ч за малко под 3,5 секунди, което е по-бързо от класическия модел 911 (4,2 секунди). Конкурентът на Tesla Model S ще може да изминава с едно зареждане на батерията поне 500 км, като първите бройки трябва да слязат от поточната линия през 2020 г.

От 2010 г. насам Porsche удвои персонала си до 26 200 души, за да отговори на голямото търсене на кросоувърите Cayenne и Macan.

От компанията споделиха, че над 140 000 души годишно кандидатстват за работа при тях, а текучеството е само 0,6%.

Porsche е инвестирала досега около 1 милиард евро в проекта Mission E. Успехът му е особено важен за компанията-майка Volkswagen Group, която търпи големи финансови и репутационни загуби от скандала с фалшивите данни за вредните емисии на някои свои модели.

 

Световна премиера за Porsche Mission E (ВИДЕО)Четириместната спортна кола с изцяло електрическо задвижване бе представена във Франкфурт
Етикети:Porsche Mission E