.

Porsche Panamera Sport Turismo – лукс за 4+1

Втората генерация Panamera направи своя дебют на изложението в Женева (ВИДЕО)
преди 1 година
Снимка: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo направи своя дебют на изложението в Женева. Концептуалният Sport Turismo бе представен за първи път през 2012 г. на изложението в Париж и пет години по-късно колата вече е в производствена фаза.

Излъчването си автомобилът дължи на Митя Боркерт, който е автор и на напълно електрическия Mission E concept, а от една година е главен дизайнер на Lamborghini.

Активният спойлер променя ъгъла си в зависимост от скоростта и избрания режим на шофиране. В нормален режим той променя ъгъла си при скорост над 170 км/ч, докато в режим Sport или Sport Plus това става още при 90 км/ч.

Ако люкът на опционалния панорамен покрив е отворен, спойлерът се завърта на 26 градуса, за да намали шума от въздушното течение.

Sport Turismo е първият модел Panamera, който предлага на задната седалка повече от две места. Компанията признава, че третото място отзад е подходящо само за деца.

Хората, които карат Porsche, нямат нужда от голям багажник, защото с кредитната карта могат да си купят всичко, но все пак ще споменем, че това е Panamera-та с най-голям багажник досега – 520 литра, които при сгъване на задните седалки (40:20:40) се увеличават до 1390 литра.

В началото Panamera Sport Turismo ще се предлага в пет модификации: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid и Panamera Turbo.

Бензиновият Panamera 4 е с 3-литров V6 двигател с турбо (330 к.с.), а Panamera 4S е с 2,9-литров V6 с двойно турбо (410 к.с.). Най-мощен е Panamera Turbo с 4-литров V8 двигател с двойно турбо – 550 к.с.

Panamera 4 E-Hybrid е с 2,9-литров V6 агрегат с двойно турбо и електрически двигател със 136 к.с. Така общата мощност става 462 к.с.

Цените в Германия започват от 98 000 евро.