.

Първият SUV на Maserati – Levante, ще се конкурира с Porsche Cayenne и Jaguar F-Pace

(ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)
преди 4 години
Снимка: Maserati

На автомобилното изложение в Женева световен дебют направи първият SUV на Maserati.

Кросоувърът Levante следва естетиката на италианската компания и лесно може да бъде разпознат с голямата, агресивна радиаторна решетка и скосените фарове, наподобяващи очи на хищник. Тук са и трите емблематични вентилационни дюзи, а трапецовидните C-колони в задната част са украсени с логото "Saetta", подобно на модела Ghibli. Големите прозорци без рамка за вратите, познати от досегашните модели на Maserati, също присъстват, а скосената задница цели повишаване на аеродинамичността на автомобила, отстоявайки спортната слава на компанията.

В луксозния интериор има много естествена кожа, но е налице и опция за коприна (Zegna Edition). Дебют прави най-новата инфотейнмънт система на Maserati с 8,4-инчов тъчскрийн.

Всички модели са с 8-степенна автоматична скоростна кутия, четири двигателни колела и въздушно окачване с електронно контролирани амортисьори. Според компанията кросоувърът има най-ниския център на тежестта в своя клас.

Maserati Levante предлага избор от три двигателя. Двата бензинови V6 с двойно турбо са с мощност 345 к.с (от 0 до 100 км/ч за 6 секунди) и 424 к.с. (5,2 секунди и въглеродни емисии 253 г/км). 3-литровият V6 дизел е с 270 к.с. Той вдига до 100 км/ч за 6,9 секунди, а въглеродните емисии са 189 г/км, което е с 30 грама повече от върховия V6 модел на конкурента Jaguar F-Pace. 

 

Етикети:Maserati