.

Откриват Мотосезон 2017 под надслов „За повече деца на България”

Събитието е пред Националния исторически музeй в Бояна
преди 3 години
Снимка: Ладислав Цветков

На 1 април (събота) от 11.30 часа пред Националния исторически музeй в Бояна над 1500 мотористи, семейства с дългочакани деца и приятели на каузата на „Искам бебе” се обединяват и символично ще стартират Мотосезон 2017 със специално ушити шалове с посланието „За повече деца на България”.

Целта на тазгодишната кампания на „Искам бебе” е да насочи общественото внимание към антирекорда в раждаемостта през 2016 г. – едва 60 хиляди са родените деца. За сравнение – през 50-те години на XX век броят на родените деца е три пъти по-голям, над 180 хиляди. В същото време, в България има 145 хиляди двойки, които искат, но не могат да имат деца. Необходимо е да се обединят усилията на всички за стимулиране, адекватна информираност и лечение на младите хора у нас, които искат да имат деца.

Мотоклубовете ще посветят различни свои събития на каузата „За повече деца на България”, като една от инициативите ще бъде благотворителна продажба на шалове и други аксесоари с мотото на кампанията.

За събитието фондация „Искам бебе” очаква своите специални гости - дарители на организациятa, както и д-р Мария Георгиева, директор на Държавния фонд за асистирана репродукция, който точно на 1 април отбелязва 8 години от старта си. Дейността на фонда помага на над 3000 семейства годишно да сбъднат мечтата си за рожба.

В рамките на инициативата "Искам бебе" ще има специална шатра с благотворителен базар, на който ще се продават шалове и разнообразни ръчно изработени аксесоари и кулинарни изкушения с мотото на кампанията – "За повече деца на България". Събраните от продажбата средства ще бъдат дарени за лечението на двойки с репродуктивни проблеми.

Свързани статии