.

Opel Crossland X е кросоувър за града

Дебютът е в Берлин на 1 февруари 2017 г. (ГАЛЕРИЯ)
преди 4 години
Снимка: Opel

Напълно новият Opel Crossland X е градски кросоувър – вторият член на семейството Opel X. Братът на Mokka X ще бъде представен в Берлин на 1 февруари.

Така Opel дава начало на продуктовата си офанзива, наречена “7 през 17-та”, защото предвижда дебютите на седем нови автомобила през 2017 година. По-големият Grandland X ще бъде показан по-късно през годината като представител на компактния клас (C сегмента).

В сравнение с Mokka X, който се предлага с опционално задвижване на четирите колела, новият Opel Crossland X е само с предно предаване и е насочен към градските терени. Със своите 4,21 метра той е с 16 см по-къс от Astra, но същевременно е с 10 см по-висок.

Оборудването включва адаптивни предни светлини, head up дисплей, панорамна камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, асистент за паркиране, системите за предупреждение при опасност от удар отпред с установяване на пешеходец и автоматично аварийно спиране, тристепенна система за установяване на умората на водача, за спазване на лентата за движение, за разпознаване на пътните знаци и предупреждение за наличие на обект в мъртвата зона на зрението на водача и др.

Инфоразвлекателните системи Radio R 4.0 IntelliLink и Navi 5.0 IntelliLink са съвместими с Apple CarPlay и Android Auto и включват до 8-инчови цветни сензорни екрани. Смартфоните със съответната съвместимост могат да бъдат зареждани безжично по индуктивен път.

Багажникът е с обем от 410 литра и е водещ за класа. Пътниците на задната седалка могат да настроят своята позиция, благодарение на възможността за изместване със 150 милиметра в хоризонтална посока. Ако седалката се премести напред, багажникът се увеличава до 520 литра. Ако задните седалки се сгънат напълно, обемът става 1255 литра.

Клиентите могат да поръчат различен цвят за покрива, както и стъклен покрив, осигуряващ повече светлина и усещане за простор.

Opel Crossland X ще се предлага с бензинови, дизелови и LPG агрегати. Скоростните кутии са механични или автоматични.

Opel Crossland X е кросоувър за града
Снимка: Opel