.

Новото Volvo XC60 идва с бензинов Plug-in хибрид двигател с 407 к.с.

Производството му започва през април в Торсланда, Швеция
преди 3 години
Снимка: Volvo

На автомобилното изложение в Женева Volvo Cars представи новия SUV ХС60. Моделът замества настоящия ХС60, който 9 години след премиерата си се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV-автомобили в Европа с близо 1 млн. продажби. ХС60 съставлява 30% от всички продажби на Volvo в световен мащаб.

„Това е перфектната кола за ежедневието и следващата стъпка в корпоративното ни развитие”, заяви Хакан Самюелсън, главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

Комфорт и технологии за сигурност от ново поколение

Volvo ХС60 е един от най-безопасните автомобили, произвеждани някога. Системата за автоматично спиране City Safety сега е допълнена с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Новата система за сигурност Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

Pilot Assist, системата на Volvo за полуавтономно шофиране, която контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч, сега е налична като опция в новото ХС60.

Богата гама мощни, но екологични двигатели

Volvo XC60 се предлага с отличения T8 Twin Engine – бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди.

Другите варианти са: D4 дизелов двигател с мощност 190 к.с. и D5 с PowerPulse технология и 235 к.с.; Т5 бензинов двигател с 254 к.с., както и Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, с 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист, по скандинавски свеж, въздух.

В новото ХС60 е подобрена системата за информираност и свързаност Sensus, както и приложението Volvo on Call. CarPlay и Android Auto предлагат смартфон интеграция в автомобила, както в серията 90 на Volvo.

„Интериорът представлява майсторско съчетание между изчистен скандинавски дизайн, красиви и качествени материали и най-модерните технологии“, обясни Томас Ингелат, вицепрезидент по дизайна във Volvo Car Group.

Производството на новото Volvo XC60 започва в средата на април 2017 в шведския завод в Торсланда. 

 

Етикети:Volvo Женева 2017 Хс60