.

Новото BMW 5 Series Touring е по-голямо, но със 100 кг по-леко

Моделът ще бъде на пазара през юни 2017 г. с избор между четири двигателя
преди 2 години
Снимка: BMW

Конкурентът на Mercedes-Benz E-Class Estate, Audi A6 Avant и Volvo V90 е с 36 мм по-дълъг, 8 мм по-широк и 10 мм по-висок от своя предшественик. По-големият обем обаче не е свързан с по-голямо тегло, а напротив – моделът е с около 100 кг по-лек.

BMW 5 Series Touring ще бъде на пазара през юни 2017 г. и ще предлага избор между четири двигателя от актуалното поколение задвижвания на BMW Group, като в началото интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive ще може да се комбинира с два двигателя. В края на годината ще бъдат въведени и други варианти както с класическото задно задвижване, така и със задвижване на всички колела.

Намалено тегло, повишена пъргавина, оптимизирана ефективност

Спортните динамични характеристики при шофиране на новото BMW Серия 5 Туринг са резултат от новоконструираното окачване и последователното понижаване на теглото. Автомобилът е със серийно въздушно окачване на задната ос. Като опция се предлагат: Динамичен контрол на амортисьорите, стабилизация срещу наклоняване, Интегрално активно кормилно управление (вече и в комбинация с BMW xDrive) и М спортно окачване включително със снижаване на каросерията с 10 мм.

Надлъжните носачи на окачването и задният капак вече са изработени от алуминий. Лекият метал, както и високоякостните стомани се използват и при множество други компоненти на окачването, както и при особено устойчивата на усукване каросерия. В комбинация с ефективното задвижване и оптимизираната аеродинамика е постигнато понижаване на разхода на гориво и емисиите с11% в сравнение с предшественика му.

Атлетичен дизайн за един всестранен спортен автомобил

С ясно дефинираната си атлетичност при оформлението на повърхностите и динамично издължените линии дизайнът на каросерията на новото BMW Серия 5 Туринг демонстрира характерното за този модел съчетание между спортен дух и многостранност. Предната част е доминирана от прецизни контури. Серийните LED фарове достигат до изпъкналата бъбрековидна радиаторна решетка на новия Туринг. В профил индивидуалната геометрия на автомобила е комбинирана с хармонични пропорции. За спортното излъчване на новото BMW Серия 5 Туринг допринася и дългата линия на покрива, която завършва в силно наклонените D-образни колони. Задното стъкло е оградено от спойлер на покрива с интегрирана допълнителна спирачна светлина и странични елементи за насочване на въздушния поток. Широчината на каросерията се подчертава от хоризонталните линии и достигащите до страничните части L-образни задни светлини.

Оптимизиран пространствен комфорт и интелигентна функционалност

В интериора на новото BMW Серия 5 Туринг ориентираното към водача оформление на кокпита е съчетано с облагородена с модерна елегантност, висококачествени, прецизно изработени материали и любов към детайла премиум атмосфера. По-ниското спрямо предишния модел арматурно табло повишава усещането за разточителен простор. Контролният дисплей вече е оформен като свободно стоящ плосък екран. На всички места за седене пътниците разполагат с осезаемо повече място на главите и свобода за раменете и краката. Оптимизираният контур на облегалките, по-дългите седалки и увеличеното пространство за коленете повишават комфорта на пътниците на задната седалка. Акустичният комфорт на новото BMW Серия 5 Туринг е на нивото на седан версията, благодарение на оптимизираната шумоизолация на предното стъкло, на тавана и в областта на багажника. Повишената широчина на интериора позволява сигурното и комфортно закрепване на до три детски седалки отзад.

Увеличената вместимост на багажника до 570 – 1700 л позволява полезен товар до 120 кг в зависимост от моделния вариант (до 720 - 730 кг). Впечатлява и високата функционалност, която се дължи на множество практични решения: разделената в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка, електрически активираното от бутон в багажника освобождаване на облегалките, отварящият се самостоятелно заден прозорец и автоматичното задвижване на задния капак, което опционално позволява и безконтактно отваряне и затваряне. Щората над багажника и разделителната мрежа са разположени в отделни касети, които могат да бъдат прибрани в подходящите отделения под пода на багажника.

 

Етикети:Bmw Bmw 5 Series Touring