.

Новият Ford Fiesta е в цели четири варианта

Ако тази стратегия е успешна, тя ще бъде приложена и за други модели на компанията
преди 4 години
Снимка: Ford

На специално събитие във вторник вечерта в Кьолн Ford представи новата Fiesta. Тя е в четири различни варианта, което показва какво внимание отделят в компанията на малките, но добре продаващи се модели. „Ако тази стратегия е успешна, ще я приложим и за други модели на Ford” – заяви Джим Фарли, изпълнителен директор на концерна за Европа.

Четирите варианта на Fiesta са: Vignale, Titanium, ST-Line и Active. Целта на това многообразие е да направи модела по-луксозен и да подсили В-сегмента на бранда, защото в тази ниша се състезават все повече примиум марки.

Titanium е ориентиран към традиционните купувачи на Fiesta, но е с подобрени характеристики. Спортният ST-Line пък е вдъхновен от Ford Performance.

Другите две предложения – Active и Vignale, всъщност внасят най-голямо разнообразие в линията на Fiesta.

Джим Фарли призна, че е заинтригуван как пазарът ще реагира на Fiesta Active, защото тя е нещо съвсем ново. Моделът е ориентиран към всички, които искат нещо, което да изглежда като SUV, но реално да не е.

Според Фарли, Active е основата, на която стъпва новата стратегия на Ford за задоволяване на все по-големите изисквания на потребителите.

Той загатна, че е възможно в бъдеще да се появат още варианти на Fiesta. „Вероятно някои клиенти ще искат модел, който е нещо средно между ST-Line и Active” – заяви Фарли.

Той отхвърли опасенията, че Fiesta Active ще отнеме пазарен дял на Ford Ecosport, чийто първи резултати в Европа не са много добри. „Те са твърде различни” – коментира Фарли.

Луксозният вариант Vignale пък върви по стъпките на своите събратя от линиите Mondeo, S-Max и Edge.

Фарли обоснова надеждите си за развитие на В-сегмента, като цитира добрите резултати на Vignale при другите модели: „При Mondeo той е близо до 10-процентен дял от общите продажби, а при S-Max е дори над 10%”.

„Основната ни цел е да предложим алтернатива на примиум брандовете, но на по-добра цена. Искаме да направим Fiesta по-емоционална и затова предлагаме Active, Vignale и ST-Line” – заяви Фарли.

 

Етикети:Ford Fiesta