.

Новият бранд на Mercedes – EQ, дебютира с електрически SUV

Generation EQ е с два двигателя, по един за всяка ос, с обща мощност 400 к.с.
преди 3 години
Снимка: Mercedes-Benz

На автомобилното изложение в Париж Mercedes-Benz представи своя нов бранд EQ (Electric Intelligence), който ще включва само електрически автомобили. Първата лястовичка на бранда е концептуалният Generation EQ – кросоувър с четири двигателни колела. Той е изграден на базата на модулна архитектура, от която в бъдеще се родят лимузини, купета, кабриолети и други модели.

Екстериорът следва философията на компанията за „електро” излъчване. Страничните огледала са заменени с камери, а вратите нямат дръжки, за да се постигне още по-добра аеродинамичност.

В купето шофьорът има на разположение 24-инчов TFT екран, както и два OLED тъчскрийна на самия волан.

Mercedes обяви, че брандът EQ ще включва цяла електроекосистема от продукти, услуги, технологии и иновации, които ще подобрят изживяванията при шофиране и пътуване. Generation EQ например ще бъде с два двигателя, по един за всяка ос, с обща мощност 400 к.с. и пробег от 500 км с едно зареждане на батерията. Технологията за бързо зареждане пък ще позволява 160 км пробег след само 5-минутно включване към мрежата. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще бъде за по-малко от 5 секунди.

 

Етикети:Mercedes Generation Eq