.

Най-важните дебюти на изложението във Франкфурт 2017

Автономните коли, електромобилите, кросоувърите и китайските производители са във фокуса на вниманието
преди 2 години
Изложението във Франкфурт се провежда през година, като се редува с това в Париж Снимка: IAA

Утре автомобилното изложение във Франкфурт (12-24 септември 2017) започва с два медийни дни, в които производителите ще покажат своите нови модели.

Немските колоси ще се опитат да докажат, че новаци в бранша като Tesla Motors няма да ги засенчат в близкото бъдеще, което ще е доминирано от автономни електромобили.

BMW показва нов концептуален модел от своята „i”линия, докато Mercedes-Benz ще разкрие нов член на серията EQ. Audi пък се фокусира върху приложения за автономност.

Немската индустрия се насочва към автономните коли и електромобилите с известно закъснение. Тя е притисната от скандала „Дизелгейт” и все по-вероятната забрана на дизелови двигатели в големите градове. Volkswagen например ще се опита да остави „Дизелгейт” зад гърба си с нов концепт от своята електрифицирана серия I.D.

Утвърдените европейски производители се изправят и пред все по-силната конкуренция на китайците. Chery Automobile и Great Wall Motor ще покажат модели, които не отстъпват по качество и оборудване на западните марки.

Бумът на кросоувъри в Европа продължава, като в нишата на субкомпактните модели навлизат, макар и със закъснение, Hyundai, Kia, Citroen и Seat. Porsche представя обновения Cayenne, а BMW излиза на сцената с триредовия си флагман X7.

Франкфурт 2017 не е подминато и от тенденцията някои брандове да си спестяват прескъпото участие на подобни изложения. Fiat Chrysler, Nissan, Volvo и Peugeot са сред големите отсъстващи. Ford участва, но пък няма да има своя пресконференция, на която да представи новостите си.

Сред екзотичните модели на изложението ще се откроят струващият 2 млн. долара Mercedes AMG Project One, както и новото Ferrari Portofino.

Ето подробностите за всеки от големите брандове.

Етикети:Франкфурт 2017