.

Mercedes-Benz Vision Van идва с дронове за бърза доставка

Електрическият микробус може да измине около 80 километра с едно зареждане на батериите
преди 3 години

Mercedes-Benz буквално революционизира процеса на доставки с последния си модел микробус Vision Van. Превозното средство е проектирано като интегрирана система от различни иновативни технологии за транспорт на стоки, като по този начин вдига футуристично стандарта за бъдещите поколения микробуси.

Изцяло електрическият автомобил е първият в света ван, който изцяло дигитално свързва транспортния процес за доставка на стоки – от логистичния център за дистрибуция до крайния получател. Автомобилът е оборудван с автоматизирано карго отделение за зареждане в склада, както и два дрона за доставка, интегрирани върху покрива.

Възползвайки се от тези технологични предимства, доставчиците ще могат да доставят едновременно множество на брой пратки в един район само по въздух без дори да се налага да слизат от каросерията на буса.

Благодарение на своя електрически двигател, Vision Van разполага с мощност от 75 кВт (150 кВт пик до 1 минута). Максималната скорост от 120 км/ч е електронно ограничена до 80 км/ч. Микробусът може да измине около 80 километра с едно зареждане на батериите, без да се замърсява околната среда, което е отличен пробег за градски условия. 270 км пробег ще бъде възможен за извънградски доставки при версии на модела, използващи максимален брой батерии.

Колкото до дизайна на микробуса, визията следва органични и обтекаеми линии, адекватни за футуристичното бъдеще на технологиите и автомобилите, което ни очаква!