.

Land Rover Discovery Sport с нова лимитирана серия на име Landmark

Можете да направите предварителна поръчка още днес и в България
преди 3 години
Снимка: Land Rover Press Media

Land Rover разшири своята гама Discovery Sport с ново специално издание. Новата лимитирана серия Landmark идва на пазара в следствие от  успеха на Discovery Sport като най-бързо продавания Land Rover на всички времена, което съвпада с целогодишните чествания на бранда по случай неговата 70-та годишнина. Landmark предлага вълнуващи комбинации от тапицерия и цветове и ще е достъпен с 2-литров двигател Ingenium - дизеловия Td4 със 180 к.с. или бензиновия Si4 с 240 к.с.

 През 2017 година в свеотвен мащаб бяха продадени 126078 броя от Discovery Sport. Причините за този успех се крият в ненадмината проходимост на всякакви терени заедно с първокласен интериор и функционалността на пространство за до седем души. 

Discovery Sport Landmark е наличен в три цвята: Narvik Black, Corris Grey и Yulong White, всички увенчани с контрастен покрив Carpathian Grey. Той съдържа динамична спортна предна броня с екстериорни акценти в цвят Graphite Atlas и 19-инчови джанти „Мантис“ Style 521 в цвят Gloss Dark Grey. Интериорът е с тапицерия от зърнеста кожа на седалките и облицовка на тавана в цвят Ebony, допълнени от тъмносив кант с алуминиево покритие около централната конзола.

Усъвършенстван дизелов и бензинов двигател

Discovery Sport Landmark се предлага в два варианта на екологични и икономични 2,0-литрови двигатели Ingenium, в унисон с изискванията на EU6: дизеловия Td4 със 180 к.с. и бензиновия Si4 с 240 к.с. Като част от непрекъснатото подобряване на автомобилните линии на Land Rover, всички силови агрегати на Discovery Sport вече са оборудвани с филтри за твърди частици, за да бъдат още по-екологични. Ефективните филтри са идеално интегрирани в системата за последваща обработка и улавят саждите когато отработените газове преминават през тях. При нормални условия на шофиране уловените сажди се окисляват до CO2 и филтърът се регенерира в момента, в който водачът вдигне крака си от педала на газта.

Засега не са обявени цените на специалните модели, но можете да следите за специалните предложения на www.landrover.bg.