.

Lamborghini Centenario Roadster: продаден!

2,3 млн. долара, 770 к.с. мощност, 346 км/ч топ скорост
преди 3 години

Изпълнителният директор на Lamborghini Стефано Доменикали представи открита версия на Centenario Coupé по време на автошоуто Pebble Beach в Калифорния – Centenario Roadster. С двата нови модела компанията отбелязва 100-годишнината от рождението на основателя си Феручо Ламборгини.

Силуетът на спортния болид олицетворява перфектно дизайн посока в еволюцията на италианския автопроизводител – агресивни и изчистени линии, при които формата следва функцията.

Дизайнерите са разработили специален сребрист цвят за екстериора на роудстъра, наречен ''Argento Centenario". За да се постигне характерния матов финиш, е използван иновативен високотехнологичен процес за разтваряне, който да придаде на покритието копринена мекота.

Аеродинамиката на автомобила включва широко задно крило, осигуряващо допълнителна притискателна сила при високи скорости, а система за завиване на задните колела повишава стабилността и динамиката.

Оборудван с най-мощния двигател, произвеждан към днешна дата от Lamborghini, Centenario Roadster се хвали със 770 конски сили от атмосферен V12 двигател под капака и максимална скорост от 346 км/ч.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,9 секунди, а за да се приведе след спринта колата в покой, са нужни само 31 м спирачен път. Съотношение тегло/мощност от 2,04 кг/к.с., благодарение на широката употреба на карбон и фибростъкло, с което се постига тегло от 1570 кг.

Крайно лимитирана серия от 20 екземпляра вече е разпродадена на цена от над 2,3 млн. щатски долара за бройка.

Свързани статии