.

Компактният SUV Volkswagen T-Roc ще конкурира Nissan Juke и Opel Mokka (ВИДЕО)

Продажбите в Европа започват през ноември, като в Германия цената ще е около 20 000 евро
преди 3 години
Снимка: Volkswagen

Новият компактен SUV на Volkswagen е по-малкото братче на Tiguan. С дължината си от 4234 мм T-Roc е с 252 мм по-къс. Буквата Т в името е препратка към Tiguan и Touareg, докато Roc идва от английската дума Rock.

Моделът ще се предлага с две или четири двигателни колела. Автоматичното спиране при ниска скорост за избягване на удари, както и асистентът за следване лентата на движение са част от стандартното оборудване. Адаптивният круиз контрол и асистентът за задръствания са сред опционалните компоненти за безопасност.

Багажникът е с обем 445 литра, но може да се увеличи до 1290 при сгъване на задните седалки. Според VW, това е един от най-големите обеми в класа.

Разбира се, инфотейнмънт системата е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Volkswagen T-Roc се предлага с три бензинови (1,0, 1,5 и 2,0 л) и три дизелови (1,6 и 2,0) двигателя.

Продажбите в Европа започват през ноември, като цената в Германия ще бъде около 20 000 евро. Близо 80% от пазара на компактни SUV е именно на Стария континент. В момента кросоувърите представляват само 15% от глобалните продажби на Volkswagen, но компанията се надява те да достигнат 40%.

Кросоувърът ще се произвежда в Сетубал, Португалия. За да намали производствените разходи, VW ще използва част от компонентите на Audi Q2.

Сред преките конкуренти на новия кросоувър са Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka и Toyota C-HR. 

 

 

Етикети:Volkswagen Volkswagen T-Roc