.

Компактният SUV Jaguar E-PACE ще се конкурира с BMW X1 и Audi Q3

По-малкият брат на F-PACE ще се опита да подобри пазарния му успех
преди 3 години
Снимка: Jaguar

Jaguar E-PACE е петместен компактен SUV, който внася дизайна и динамиката на спортен автомобил Jaguar в просторен, практичен и свързан автомобил със задвижване на всички колела.

Отличителните за марката динамика на шофиране и дизайн поставят ДНК-то на спортен автомобил Jaguar в практичен дизайн, оборудван с усъвършенствани технологии. E-PACE, най-новият член на семейството от SUV модели на Jaguar, който следва мощния SUV F-PACE и изцяло електрическия SUV I-PACE Concept, черпи вдъхновение за дизайна от спортния F-TYPE.

Екстериорът се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, а опционалните 21-инчови алуминиеви джанти придават на E-PACE дръзка и целеустремена стойка, моментално създаваща впечатление за динамична пъргавина. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

E-PACE ще бъде един от най-свързаните и интелигенти автомобили в своя клас. Информационно-развлекателната система със сензорен екран от следващо поколение свързва клиентите с техните любими приложения като Spotify чрез InControl Аpps на Jaguar Land Rover.

В купето има до четири 12-волтови зарядни станции и пет USB порта, както и 4G Wi-Fi точка за достъп за до осем устройства.

Компактният SUV е дълъг 4395 мм с къси преден и заден надвес – съответно 882 мм и 832 мм. Междуосието му от 2681 мм побира петима в абсолютен комфорт и позволява щедро пространство за краката на пътниците отзад от 892 мм; същевременно големият товарен капацитет от 577 литра става възможен, благодарение на усъвършенстваната архитектура на задното окачване, тип Integral Link.

Системата „Програмируема динамика” предоставя на водача още повече контрол чрез индивидуалните настройки на подаването на газ, автоматичната трансмисия, кормилното управление и системата на окачване „Адаптивна динамика”, ако автомобилът е оборудван с такава. Системата „Адаптивна динамика” следи действията на водача и движенията на каросерията и колелата и предварително натоварва окачването и шасито и регулира амортисьорите за по-добър контрол над наклона на каросерията и пъргавина във всякакви условия.

Двигатели Ingenium

Бензиновият двигател Ingenium с турбокомпресор и 300 к.с. ускорява E-PACE от 0 до 100 км/ч за само 6,4 секунди, преди да достигне до електронно ограничената максимална скорост от 243 км/ч. За клиенти, които искат максимална икономичност, дизеловият двигател Ingenium със 150 к.с. и задвижване на предните колела осигурява емисии на CO2 от 124 г/км.

Системата за задвижване на всички колела с Активно задвижване на E-PACE е технологично нововъведение за Jaguar. Интелигентната конфигурация съчетава феноменално сцепление и непогрешимото задвижване на задните колела на Jaguar. Възможностите на системата за разпределяне на въртящия момент осигуряват оптимална стабилност, динамика и икономия на гориво при всякакви условия.

E-PACE е оборудван с най-новите технологии за безопасност и в помощ на водача. Стерео камера е в основата на модерната система Автономна аварийна спирачка, която също така засича пешеходци и поддържа функциите Асистент за придържане в лентата и Разпознаване на пътните знаци, както и системите Адаптивен ограничител на скоростта и Следене на състоянието на водача. Функцията Помощ при паркиране на преден и заден ход е стандартно оборудване на всеки автомобил и осигурява спокойствие при трудни маневри.

Камерата се съчетава и със системата за електрическо сервоусилване на волана, за да осигури функцията Асистент за следене на мъртвата точка на видимост и да спомогне за намаляването на риска от странични удари на многолентови пътища. Нова Система за предупреждение за насрещен трафик предупреждава водачите за приближаващи автомобили на кръстовища, където видимостта е ограничена. Усъвършенстваните функции за активна безопасност включват въздушна възглавница за пешеходци, която излиза от горния ръб на предния капак, за да увеличи защитата на пешеходците в случай на сблъсък.

E-PACE е първият Jaguar, оборудван с TFT Head-Up дисплея от ново поколение на компанията. Усъвършенстваният дисплей може да извежда до 66% повече информация на предното стъкло с помощта на големи цветни графики с подобрена яснота. Важната информация, включително скорост на автомобила и навигация, се вижда отчетливо през цялото време, като предупрежденията и актуализациите на функциите за информиране, развлечение, безопасност и удобство се извеждат директно пред погледа на водача, което намалява необходимостта да сваля очи от пътя.

Всеки E-PACE съдържа информационно-развлекателната система от най-ново поколение Touch Pro на Jaguar. Технология с естествено гласово управление, интерфейс с 10-инчов сензорен екран и програмируем начален екран правят взаимодействието със системата бързо, лесно и много интуитивно.

Опционален 12,3-инчов пълноцветен цифров TFT инструментален панел и избор между две премиум аудиосистеми, разработени с Meridian, поставят E-PACE наравно с автомобили от по-високия клас що се отнася до технологии в интериора.

E-PACE е също единственият автомобил в сегмента, предлаган с иновативния ключ Activity Key, който може да се носи като аксесоар. Водоустойчивата и удароустойчива гривна има вграден RFDI транспондер, което позволява на водача да заключи главния ключ в автомобила, докато се наслаждава на дейности на открито като тичане или колоездене.

Когато Activity Key е активиран, чрез поднасяне на гривната към горния ъгъл на регистрационната табела на задната врата, всички обикновени ключове, останали в автомобила, се дезактивират.

Силното шаси също така позволява на собствениците да теглят до 1800 кг (със спирачки), идеално за клиенти, които използват своя E-PACE и за работа, и за удоволствие.

Етикети:Jaguar Suv Jaguar E-Pace