.

Какво да очакваме от фейслифта на Mazda 3

Продажбите в Европа ще започнат в края на 2016 г.
преди 3 години
Снимка: Mazda

Фейслифтът на Mazda 3 е интересен не толкова с външните промени (те са минимални), колкото с „вътрешните“. Моделът за 2017 г. е световен дебют на системата G-Vectoring Control (GVC), която е част от новата технология Skyactiv-Vehicle Dynamics на японската компания.

GVC контролира двигателя, скоростната кутия и окачването, за да гарантира още по-добра реакция на автомобила спрямо командите от водача. Тя разпределя още по-прецизно въртящия момент на двигателя между лявото и дясното двигателни колелета при всякакви натоварвания и пътни условия.

При дизеловите версии ускорението идва много по-бързо след натискане на педала на газта. Освен това тези двигатели са с намалени шум и вибрации благодарение на иновацията Natural Sound Frequency Control.

В купето впечатление прави хед-ъп дисплея, който вече е цветен и с по-добра резолюция. Подобрена е и ергономията на волана.

Системата за избягване на удари вече не е с лазер, а с камера, която работи при по-високи скорости и добавя разпознаване на пешеходци.

2017 Mazda 3 се предлага с адаптивни LED фарове, които не заслепяват водачите в насрещното движение.

Продажбите в Европа започват в края на 2016 г. с познатата вече гама от двигатели – три бензинови с мощност 100, 120 и 165 к.с. и два дизелови със 105 и 150 коня. Шестстепенната скоростна кутия може да бъде ръчна или автоматична.

 

Освежената Mazda 3 - 2017
Снимка: Mazda
Етикети:Фейслифт Mazda 3