.

Елегантният ретро лукс на Vision Mercedes-Maybach 6

(ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)
преди 3 години
Снимка: Mercedes-Benz

Mercedes представи новия си концептуален автомобил Vision Mercedes-Maybach 6. Луксозният модел ще бъде с електрически двигател с 738 к.с., способен да измине над 320 километра.

В осанката веднага правят впечатление огромният капак на двигателя и ниският покрив. „Крилатите” врати напомнят за класическия модел 1954 Mercedes 300 SL, както и за по-новия Mercedes SLS AMG.

„Със своята ретро елегантност и умишлено редуцирана технологичност в излъчването си, автомобилът въплъщава нашата философия за чувственост и аеродинамична ефективност” – споделя Гордън Вагенер, главен дизайнер на Daimler AG.

Интериорът е комбинация от модерни технологии и класически комфорт, излъчван от кожените седалки и дървената тапицерия от бряст. Освен от огромните екрани шофьорът получава информация и от долната половина на предното стъкло, която е като голям head-up дисплей.

Използваме думата шофьор, защото в прес съобщението за този автомобил от бъдещето не се споменава думата автономен. Но това едва ли е проблем, защото за всеки би било удоволствие да управлява Vision Mercedes-Maybach 6.

 

 

Етикети:Mercedes Maybach Vision