.

Българска премиера на Peugeot Partner Tepee (ГАЛЕРИЯ)

Новият модел е изложен в зала 4 на Автомобилен салон София 2015
преди 6 години
Снимка: Peugeot

Новият Peugeot Partner Tepee е с подсилен дизайн на предницата и нова решетка в унисон с другите модели на марката. Неговата здравина, модерно оборудване, както и новата гама от по-икономични и динамични двигатели Euro 6 подсилват привлекателността му. Във версията BlueHDi 100 S&S например той е рекордьор в сегмента с въглеродни емисии от само 106 и 109 г/км.

В комфортния и ергономичен интериор веднага прави впечатление 7-инчовият цветен сензорен екран, позициониран в центъра на бордното табло, винаги достъпен и видим.

Новият PEUGEOT Partner Tepee предлага най-доброто от възможностите за свързаност на борда: Bluetooth, USB порт, вход jack и функция MirrorScreen.
От смартфон, съвместим с Mirrorlink® или Carplay®, функцията MirrorScreen, позволяваща на потребителя да дублира екрана на смартфона си на големия сензорен екран на автомобила. Достъпът до приложенията се управлява различно в зависимост от състоянието на автомобила. Когато той се движи, водачът може да използва приложенията, полезни за управлението, например навигацията или тези за информация като интернет радио. Съвместими приложения, които са развити на този етап, са например iCoyote, Parkopédia, Glympse, приложението за навигация Sygic...
Бутон за управление на волана включва гласовото разпознаване от смартфона, свързан с Bluetooth (например Siri за iPhone) и отговорите се излъчват от високоговорителите на автомобила.

Технологията Active City Brake (автоматично спиране в населени места, когато възникне риск от сблъсък) е нова система, която прави възможно избягването на инциденти или намаляване на силата на сблъсъка, ако водачът не успее да реагира, в населени места и при скорост под 30 км/ч.

Камерата за движение на заден ход, предлагаща се като опция от второ ниво на оборудване, използва големия цветен екран и улеснява ежедневното маневриране при паркиране. Този асистент за водача очертава габаритите на автомобила и траекторията му чрез цветни линии, превръщайки маневрирането в безопасно и лесно. В допълнение на задния парктроник, който се предлага серийно от ниво 3, новият PEUGEOT Partner Tepee се предлага с преден парктроник за по-лесни маневри с ниска скорост.

Grip Control е водеща в сегмента система за подобряване на задвижването. Патентована от групата PSA Peugeot Citroën, тя позволява да се разширят възможностите за ползване на PEUGEOT Partner Tepee по пътища и терени с лошо сцепление и да се движи там, където автомобил с две задвижващи колела ще спре.
Grip Control се предлага с голям просвет от 15 см и гуми Mud & Snow. Мултифункционален и гъвкав, той се нагажда към терена, като действа на предните колела, но оставя винаги контрола на водача. Той може да остави във всеки момент интелигентното оборудване да действа според стандартния режим или да избере, с бутон на бордното табло, режима, който иска да ползва: Сняг, Всякакви пътища, Пясък, ESP Off.
Серийното оборудване на новия PEUGEOT Partner Tepee е обогатено: регулатор и ограничител на скоростта, както и климатик се предлагат от ниво 2. Версията Outdoor предлага в повече 3 независими и махащи се седалки на втори ред и странични въздушни възглавници на първи ред.

Новият PEUGEOT Partner Tepee се предлага с широка гама от двигатели последно поколение, напълно обновена и отговаряща на норма Euro 6.
Общо седем двигателя, бензин VTi и дизел BlueHDi, с мощност от 75 к.с. до 120 к.с. Те позволяват да се отговори на различните начини на употреба като се предлагат разходи и емисии на СО2, намалени средно с 15%, спрямо двигателите, които заместват:
1.6L VTi 98 к.с., 5-степенна механична скоростна кутия, от 148 г/км CO2 – намаление 7 г;
1.6L BlueHDi 1.6L VTi 120 к.с., 5-степенна механична скоростна кутия, от 148 г/км CO2 – намаление 16 г;
1.6L BlueHDi 75 к.с., 5-степенна механична скоростна кутия, от 113 г/км CO2 – намаление 22 г;
1.6L BlueHDi 100 к.с., 5-степенна механична скоростна кутия, от 113 г/км CO2 – намаление 22 г;
1.6L BlueHDi 100 к.с. S&S, 5-степенна механична скоростна кутия, от 109 г/км CO2 – намаление 14 г;
1.6L BlueHDi 100 к.с. S&S ETG6, 6-степенна пилотирана скоростна кутия, от 109 г/км CO2 – намаление 6 г;
1.6L BlueHDi 120 к.с. S&S, 6-степенна механична скоростна кутия, от 113 г/км CO2 – намаление 16 г;

Двигателите BlueHDi гарантират по-голямо удоволствие от управлението, благодарение на подобрени въртящ момент и мощност, както и на въвеждането на 6-степенна механична скоростна кутия при версията BlueHDi 120.
Освен това версията 1.6L BlueHDi 100 S&S е рекордно предложение за сегмента със 109 г/км CO2.
През първото шестмесечие на 2016 г. новият 3-цилиндров бензинов турбодвигател 1.2L PureTech 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, се очаква също да бъде рекордьор в бензиновия сегмент.