.

Audi A6 и A7 с обновен дизайн в отговор на новата Mercedes E-класа

D сегментът отново става интересен! (ГАЛЕРИЯ)
преди 4 години
Снимка: Audi

Audi представи новата визия на своите модели от висок клас A6 и A7 Sportback. При версиите седан и Avant екстериорът е станал с една идея по-експресивен, а промените по отношение на интериора и оборудването се отнасят за всички модификации на двете моделни семейства. За A6 allroad quattro се предлага нов широкообхватен пакет оборудване. Първите доставки на автомобили към клиенти са предвидени за лятото на тази година.

По отношение на екстериора новите стилистични промени подчертават хоризонталните линии в предната част на каросерията: Audi A6 и Audi A6 Avant са получили по-ясно изразени контури на въздуховодите в предната броня, а долната хоризонтална част на решетките на страничните вентилационни отвори са подчертани с декоративни елементи в блестящо черно. Страничните прагове и задната броня също са получили по-характерни контури. Оформлението на задната част се завършва от нов дифузьор.

С предлагания като опция екстериорен пакет Sline A6 получават нова радиаторна решетка, чийто корпус е решен изцяло в черно. Ламелите на решетката са в изпълнение от блестящ хром. Характерни хромирани лайстни подчертават формата на страничните въздуховоди; в съчетание с adaptive cruise control към тях се присъединяват и хромирани рингове.

Два нови, атрактивни цвята за лаковото покритие – Matador червено и Gotland зелено – освежават палитрата на моделните семейства Audi A6 и Audi A7, като Gotland зелено може да се поръча и за S-моделите. Цветът Java кафяво – досега предлаган ексклузивно единствено за Audi A6 allroad quattro – вече е наличен също и за Audi A6, A6 Avant и A7 Sportback. За всички модификации седан и Avant на разположение на клиентите са два нови дизайна за джантите, а при A7 Sportback са налични три вида нови колела от лека сплав.

Ново LED осветление поставя стилен акцент в интериора на A6, A7 и съответните S-модели. Като опция Audi предлага нови декоративни апликации в интериора – в изпълнение сребрист алуминий Ellipse или брезово дърво. Последният вариант може да се поръча също и за Audi S6 и Audi S7. За A6 allroad е на разположение също изпълнение на декоративните апликации от алуминий Ellipse в бронзов цвят.

Всички модификации на A6 и A7 занапред ще предлагат още по-богати възможности за свързаност и забавления. Audi smartphone interface с помощта на Apple Car Play или Android Auto е в състояние бързо и лесно да пренася информация от личния ви смартфон на екрана на системата MMI. Новост в A6 и A7 е технологията за индуктивно зареждане на телефон Audi phone box. Тя зарежда мобилни телефони чрез Qi-стандарт. За забавлението на пътниците на задните места се грижат два Audi таблета, които функционират пълноценно и извън автомобила. Всички изброени предложения могат да бъдат поръчани и за S-моделите.

При A6 allroad quattro Audi залага на още по-силно диференциране по отношение на дизайна с цел подчертаване на Offroad-характера на автомобила. Широкообхватният пакет Advanced се предлага като опция в съчетание с всички двигатели. По отношение на екстериора на разположение на клиентите са нов цвят Soho кафяво, както и нов тон за допълнителните елементи по каросерията – structure сиво. 20-цоловите колела, както и системата за постоянно задвижване на четирите колела quattro със спортен диференциал допълват впечатляващото представяне на автомобила. По отношение на интериора новият пакет оборудване включва спортни седалки, тапицирани с естествена кожа Valcona с най-високо качество. Цветът на тапицерията Santos с контрастни сребристи шевове по ефектен начин си кореспондира с декоративните апликации в изпълнение от сребрист алуминий Ellipse или брезово дърво. Подовите стелки са изработени от висококачествен велур.

 

Фейслифт и по-богато оборудване за Audi A6 и A7
Снимка: Audi
Етикети:Audi