.

7 автомобила, които би трябвало да се завърнат по подобие на McLaren F1

Какво ще кажете за едно ново BMW 507
преди 3 години

Миналата седмица стана ясно, че култовият McLaren F1 ще бъде възроден като триместен GT звяр с над 700 к.с. Това накара редакторите на изданието Autocar да помечтаят за още седем подобни възкръсвания.

Lancia Delta HF Integrale

С поне 300 к.с. и четири двигателни колела една нова Lancia Integrale би зарадвала всеки, който има бензин в кръвта.

Lotus Esprit

От 1976 до 2004 г. този автомобил има пет генерации, една от които дори се изявяваше като амфибия в Бонд филма „Шпионинът, който ме обичаше” (The Spy Who Loved Me). През 2010 г. Lotus обяви, че ще прави нов модел, конкурент на Ferrari 458 Italia, но четири години по-късно се отказа. Би било чудесно, ако сега направят конкурент на 488.

Hummer H1

10 години след слизането от поточната линия изглежда нереалистично да искаме автомобил, който замърсява въздуха колкото малък самолет. Но какво ще кажете за една нова версия с водороден двигател.

Ford Sierra RS Cosworth

Не се произвежда от 25 години, а най-лошата новина за феновете на тази кола е, че името Sierra се носи от някои GMC камиони в САЩ. Един RS Mondeo с 500 к.с. би ги накарал да преглътнат тази обида.

Maserati Birdcage

Maserati Tipo 61 получава прякора си кафез (Birdcage) по очевидни причини. От 1959 до 1961 г. от този модел са произведени едва 16 броя. През 2005 г. компанията направи концептуален модел в чест на Tipo 61, но дотам. Дано някой в Модена се реши на по-смела стъпка в тази посока.

BMW 507

В края на 50-те години моделът 507 претърпява пазарен провал. Заради високата цена от него са направени само 252 екземпляра. Това обаче не му пречи да е много красив и да служи като вдъхновение за Z3, Z4 и Z8. Сигурни сме, че богатите хора на този свят няма да имат нищо против да се произведат нови 252 броя. Независимо колко ще струват.

Bugatti Royale

Моделът Type 41 е разработен от самия Еторе Бугати. Време е да бъде възроден и да покаже на новите поколения какво значи лукс. С мощност поне 1500 к.с. като при Chiron.