.

40 премиери на MOTO EXPO 2017

От 24 март до 2 април в Sofia Ring Mall можете да видите близо 200 мотоциклета
преди 3 години
Снимка: MOTO EXPO

MOTO EXPO 2017 ще се проведе от 24 март до 2 април в Sofia Ring Mall, като входът е свободен. Посетителите могат да видят близо 200 двуколесни звяра, сред които над 40 премиерни модели.

Нови модели ще покажат почти всички световни производители на мотоциклети и скутери. Сред тях са Aprilia, BMW, Ducati, Ducati Scrambler, Gilera, Honda, Husqvarna, Kawasaki, КТМ, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Vespa, Yamaha и QUADRO (швейцарска марка, която ще бъде представена за първи път официално в България; тя е със световен патент за единствената по рода си хидро-пневматична система на окачване). На изложението ще има и многообразие от специализирана екипировка, аксесоари и резервни части, както и велосипеди.

Миналата година то беше посетено от близо 200 000 души (снимките са от миналогодишното издание), а тази се очаква още по-голям интерес. Вторият уикенд от мото изложението съвпада със старта на пролетния мото сезон на 1 април, който ще започне именно от мола на Околовръстното шосе.

Събитието ще премине под мотото „Сподели пътя“ – кампания за безопасност и толерантност между всички участници в движението. Целта й е да се намалят инцидентите и черната статистика, чиито най-чести жертви са именно мотоциклетистите и велосипедистите. Партньори в „Сподели пътя“ са и МВР и БЧК, които ще вземат активно участие в изложението от 24 март до 2 април, като представители на институциите ще направят практически демонстрации за реакция в различни ситуации на пътя и ще предоставят информация с ценни съвети за безопасност.

MOTO EXPO 2016
Снимка: MOTO EXPO