.

280 000 души са поръчали електромобила Model 3 на Tesla в първите три дни след представянето му

Това надминава повече от двойно очакванията на компанията
преди 4 години
Снимка: Tesla

Само три дни след представянето на Model 3 компанията Tesla вече е получила поръчки от 276 000 клиента (данните са от събота вечерта, американско време). Всички те са заплатили аванса от 1000 долара, за да влязат в списъка на чакащите.

Електромобилът Model 3 изминава до 346 километра с едно зареждане на батерията, а цената му започва от 35 000 долара, което вероятно ще го превърне в първия масов модел от този вид. Първите доставки ще бъдат в края на 2017 г.

Компанията бе изненада и от броя на хората, които са предпочели да направят своята поръчка в офис на Tesla още в четвъртък сутринта, а не по интернет, където приемането на заявки започна вечерта на същия ден.

Изпълнителният директор Илон Мъск сподели, че всички, поръчали Model 3 на място, ще получат като подарък умален модел на автомобила. За тези, които са чакали на дълги опашки, ще има още някакъв подарък в знак на признателност. Той благодари на всички, които вече са купили Tesla Roadster, Model S и Model X, защото „благодарение на тях стигнахме дотук”.

Остава отворен въпросът дали компанията ще може да се справи с доставката на толкова много автомобили. Вероятно никой в Tesla не знае отговора, защото до първите доставки остават цели 18 месеца.

 

 

Етикети:Tesla Model 3