.

12 факта за новото луксозно комби Jaguar XF Sportbrake

„То изглежда точно толкова спортно, колкото и седанът, ако не и повече“ – Иън Калъм, главен дизайнер на Jaguar
преди 2 години
Снимка: Jaguar

Новият XF Sportbrake връща Jaguar в сегмента на премиум комби автомобилите със завладяваща комбинация от дизайн, динамика на шофиране и усъвършенствани технологии. Ето най-важното за него:

Впечатляваща аеродинамична ефективност от Cd 0.29

565-литровият багажник се увеличава до 1700 л, когато бъде свалена задната седалка с делими падащи облегалки.

Задно въздушно самохоризонтиращо се окачване Integral-Link за безпроблемна возия, дори при теглене на товар до 2000 кг.

Инстинктивно задвижване на всички колела (AWD) предлага увереност при всякакви метеорологични условия, като системата All Surface Progress Control оптимизира сцеплението върху всякакви повърхности.

Филтрация и йонизация на въздуха в купето премахват замърсителите, които навлизат в автомобила.

Системата „Следене на състоянието на водача” на Jaguar засича признаци на сънливост и предупреждава водачите, когато имат нужда от почивка.

Щората за панорамния покрив с площ 1,6 кв. м, както и задната врата могат да се контролират с жестове.

Супер бързата 10-инчова информационно-развлекателна система Touch Pro действа като бордови дигитален иконом.

Четири свръхмодерни 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигателя Ingenium осигуряват чиста, икономична мощност от 163 до 250 к.с. и CO2 емисии от едва 118 г/км.

Избор между два 6-цилиндрови агрегата: 3,0-литров бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к.с. или 3,0-литровия дизелов V6 с 300 к.с., който ускорява до 100 км/ч за 6,1 секунди.

Здрав, олекотен и пъргав: Архитектура с високо съдържание на алуминий и тегло на празен автомобил от 1660 кг осигуряват пъргавина и икономичност.

С дължина от 4955 мм новият Sportbrake е с 6 мм по-къс от предишния модел, но междуосието му е удължено с 51 мм до 2960 мм. Това оптимизира пространството за краката отзад и багажното пространство и допринася за високото качество на возията на автомобила.

Етикети:Jaguar Jaguar Xf Xf Sportbrake