.

BMW 4-та серия кабриолет - красотата да имаш небето за покрив

Сгъваемият метален покрив, изящната линия на каросерията и отличните мотори на баварците обещават много забавление зад волана
преди 8 години

4-та серия е един от най-горещите анонси на 2013 година. По две причини – от една страна BMW представят най-новото си търлкувание в сферата на спортните модификации на своите модели. От друга, BMW въвеждат специална цифра за цяла една плеяда модели, които досега излизаха просто като деривати на BMW 3-та серия.

В технологичен план 4-та серия е 3-та серия. На външен вид обаче 4-ката има отчетливо индивидуален дизайн и не е просто двуврата версия на лимузината. За да допълни този пакет от ексклузивност и елегантност, баварците добавят кабрио модификация, с която се целят в сърцето на потенциалния 50+ годишен среден европеец.

4-та серия кабрио ще бъде със сгъваем твърд покрив, което превръща тази версия в универсален автомобил за цялата година, при всякакви атмосферни условия. Новост в случая е възможността за отваряне и затваряне на покрива в движение, както и специалната система за обдухване на врата с топъл въздух, което позволява карането на “открито” при слънчеви, но хладни дни.

BMW са вложили много внимание в тази система, като термодатчици отчитат температурните разлики при отворено и затворено състояние и нагласят температурата по начин, който да гарантира комфортното изживяване за тялото ви, докато шофирате.

Спрямо досегашния кабриолет на 3-ката новата 4-ка разполага с повече място за краката на пътниците зад водача. Увеличен е и багажникът, който вече побира 370 литра, т.е. С 20 литра повече от досега (при затворен покрив; при отворен багажникът побира 220 литра).

Продажбите на 4-та серия започват с един дизелов и два бензинови агрегата. Дизеловият 420d с мощност от 184 конски сили е своеобразен “базов” модел. Повече динамика и забавление обещават бензиновите турбомодели 428i и 435i, съответно с 245 и 306 конски сили. Серийно всички модификации са оборудвани с шестстепенна ръчна скоростна кутия, която е препоръчително да смените с осестепенния автоматик, предлаган като екстра. Тази скоростна кутия на BMW печели одобрението на специалистите и доверието на купувачите с всеки изминал тест, с всеки изминал ден.

Цените за BMW 4-та серия кабриолет започват от около 46 хиляди евро.  

Етикети:@