.

Баварска пролет

BMW 335i ще ви убеди, че 3-та серия е страхотен автомобил
преди 7 години
bmw 335 - 6

Шестото поколение на 3-тата серия на BMW залага на електрониката. Във времена, в които няма лоши автомобили, а конкуренцията при т.нар. Премиум производители демонстрира границите на възможното и паритета на иновациите при динамичните свойства на автомобиите, все по-често опредеящо за избора ще бъдат интерактивни помощни системи в интериора, които превръщат шофирането в много по-интимно преживяване. Но нека все пак си поговорим за автомобили.

6-то поколение

BMW 3-та серия е по-голям от предшественика си. Това е съвсем логично с оглед на променящата се подредба при моделите на германците. Еквилибристиките с размерите не променят драстично обаче пропорциите в интериора на 3-тата серия – това продължава да бъде един от по-стегнатите и компактните представители в сегмента си, който компенсира своята вталеност с отлични динамични свойства.

Оптимална мощност


BMW 3-та серия е автомобил за шофиране. С него удоволствието от пътя е в самото пътуване, във възможността във всяка ситуация да се движиш с динамика и ентусиазъм. Особена подкрепа за тази концепция дава и новият шестцилиндров турбобензинов двигател в модификацията 335i. Той мобилизира 306 конски сили, които в комбинация с отличната осемстепенна автоматична скоростна кутия ще ви накарат да задоволите практически всяко свое желание на пътя. При нормално шофиране постоянно се чувствате като в компанията на фитнес инструктор – няма напрежение, няма стрес, всичко се случва с лекота и устрем. В мига когато трябва да изпреварите или да ускорите по друга причина, тази кола се преобразува в професионален състезател и набира бясно, все едно сте накарали фитнес инструктора си да направи едни бързо 100 лицеви упори за норматив. За награда средният разход на гориво на този нов бензинов двигател се движи под 10 литра на 100 км, което ще ви се стори нелогично с оглед на показаните динамични свойства.

bmw 335 - 4

Интерактивно


В новата 3-та серия BMW са приложили целия арсенал от интерактивни системи за управление, които компанията разработва напоследък. След като се превърна в една от най-любимите екстри за шофьорите на 5-та и 7-ма серия, отразяващият се дисплей за скоростта в предното стъкло е вече наличен и в по-масовия среден сегмент. Качествата на тази система са безспорни – те ви превръщат в пилот-изпитател на пътя, като никога няма да ви се наложи да свалите очите си от завоите, което в крайна сметка е позитивно и за активната ви безопасност. Адаптивните ксенонови фарове с автоматично превключване на дълги светлини са претърпяли ъпдейт, като новата версия на системата изключва не двата, а само заслепяващият от фаровете при разминаване. Ефектът от тази система при нощно шофиране може да се опише като непрестанно променяща се топка от светлина пред очите ви, която ви осигурява оптимална осветеност на пътното табло. Възможността за свързване с интернет на борда е не по-малко практична екстра за всички притежатели на смартфони (работи с iPhone и Blackberry, не работи с всички Android-устройства). Но най-забавно е да превключите в настройките на iDrive системата в менюто за спортен дисплей. Тогава в централната ви конзола се появяват два измервателя – на тягата и мощността. Поиграйте си с педала на газта – миналото ви с компютърни игри гарантира страхотно автомобилно бъдеще.

bmw 335 - 5
Етикети:@