.

Audi A3 Sedan атакува европейската средна класа

Формата на седана отново се възражда, но вече с излъчване на купе
преди 7 години
A3

Audi отговарят на предизвикателството, което им отправят Mercedes с техния CLA и добавят още един модел в програмата си. Това е новият A3 Sedan, който ще се продава и в България от септември.

Моделът седан притежава характерната за марката елегантна линия и високо качество на изработката. На пръв поглед може да ви се стори непривично, да видите класическия силует с багажник в компактния клас. Но конюнктурата го изисква. Определящо за това развитие не е търсенето на европейските клиенти, които предпочитат хечбек или дори SUV. Истината е, че малките седани са толкова „горещи“ заради азиатските клиенти, за които автомобилът продължава да има аура на нещо съществено и престижно и които биха искали да изразят естетическите си възприятия и с по-достъпни модификации. Неслучайно в световен мащаб седаните от компактния клас са едни от най-продаваните автомобили.
Audi A3 Sedan е с по-нисък профил от петвратата модификация A3 Sportback. За сметка на това междуосието му е 2,64 метра при обща дължина от 4,46 метра. Багажникът му е с капацитет от 425 литра (спрямо 365 литра за хечбек версията).
Като двигстели A3 Sedan ще се предлага със същите мотори, както и останали представители на моделното си семейство – от базовия 1,4-литров турбобензинов мотор с мощност 140 конски сили до модела S3 с 300 коня. Цените на новото Audi A3 Sedan ще започват от около 25 хиляди евро.

Етикети:@