.

Звярът Audi R8

Порше България представи и премиерите на Touran, Passat Alltrack, Transporter и Caddy
преди 5 години
Audi R8 на Автосалон София 2015
Снимка: Автосалон София 2015

На щанда на Audi в Софийския автосалон са изложени автомобили с обща мощност 2628 к.с. Сред тях е второто поколение на суперавтомобила R8, който радва феновете с 5,2-литров атмосферен двигател V10 FSI с 540 к.с. мощност и 540 Нм въртящ момент. Междувременно новото поколение Audi A4 пристига във вариантите седан и комби. Каросериите са частично изработени от алуминий, а дължината и междуосието са увеличени, докато теглото е намалено с до 120 кг. Почитателите на „четирите кръга“ имат възможност да се насладят и на зрелищния S8, мощния RS 6 комби, както и хитовите Q3, Q7 и SQ5.

Volkswagen показа на щанда си цели четири премиери. Новото поколение Touran, който е бестселър в сегмента в Германия, има увеличена обща дължина с 13 см и разполага с до 19% по-икономични двигатели. Тук е и новото поколение на изключително успешния Passat Alltrack. Моделът ще се предлага с един турбобензинов и три турбодизелови двигателя, като мощността им варира от 150 до 240 к.с. Старт-стоп система и система за възвръщане на спирачната енергия са включени в стандартното оборудване на модела.

Компания на Touran и Passat Alltrack правят новата, шеста генерация на емблематичния модел Transporter и компактният градски ван Caddy. При него прави впечатление новото поколение дизелови и бензинови двигатели със сериен пакет BlueMotion Technology, както и новият TGI агрегат на природен газ. Богатата гама се допълва от развиващия 380 к.с. Golf, високопроходимия Touareg GP, вечния любимец Beetle Sport, както и CC Sport Spirit.