.

Volvo пуска на пазара първия си електромобил през 2019 г.

Новият изцяло електрически модел ще се произвежда в Китай
преди 4 години
Volvo пуска на пазара първия си електромобил през 2019 г.
Снимка: Volvo

Volvo Cars започва производството на първия си изцяло електрически модел в Китай, това съобщиха от компанията по време на автосалона в Шанхай. Volvo ще разработи новия модел, използвайки концепцията си за по-малки автомобили. Очаква се първият Volvo електромобил да излезе на пазара през 2019 г.

Решението производството да бъде съсредоточено в Китай подчертава ключовата роля на страната в бъдещото електрифициране на автомобилите и израстването й като важен промишлен център за развитие на автономните технологии.

“Volvo подкрепя напълно стремежа на китайското правителство към по-чист въздух, който отговаря на нашите собствени ценности, свързани с опазването на околната среда, качеството и сигурността на човешкия живот. Вярваме, че електрификацията е пътят към устойчивото развитие“, заяви Хакан Самюелсън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

Китай е най-големият пазар за електрифицирани автомобили. В опитите да разреши проблемите със задръстванията и влошеното качество на въздуха в градовете, страната си поставя амбициозни цели за увеличаване на продажбите на електромобили и хибриди.

Ангажиментът на Volvo е да продаде 1 милион електрически и хибридни коли до 2025 г. В бъдеще шведската компания планира да предлага на клиентите си хибридна версия на всеки модел.