.

Tesla ще ограничи функцията автопилот, за да се избегнат инциденти

Компанията е притеснена от експериментите на шофьорите
преди 4 години
Tesla автопилот
Снимка: Tesla

Преди две седмици Tesla отключи функцията автопилот за автомобилите Model S. Въпреки предупрежденията, че системата е все още в тестов период и ръцете на шофьора трябва да са постоянно на волана, много собственици на модерния автомобил решиха да експериментират малко по-смело. Те качиха в YouTube видеа, в които изпробват автопилота не само „без ръце”, но и извън магистрали въпреки указанието на компанията, че засега той работи само по първокласни пътища.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви, че е притеснен от тези видеа. Той обяви, че компанията планира „някои ограничения” относно включването на автопилота, за да се „минимизират възможностите на хората да правят лудории”.

Той не даде повече детайли, но по всяка вероятност Tesla ще направи така, че автопилотът да се изключи, ако ръцете не са на волана за повече от няколко секунди. Някои автомобили използват това ограничение в системата за поддържане на лентата.

Проблемите с автопилота на Model S идват в момент, когато Google публикува поредния си доклад за развитието на проекта за автономна кола. Според компанията шофьорите не са надежден помощник на полусамостоятелните автопилоти и трябва да се работи по напълно автономни автомобили.

Собственици на Tesla изпробваха за първи път функцията автопилотПървите експерименти (с рискови ситуации) вече са качени в YouTube

 

Етикети:Tesla Model S