.

Собственици на Tesla изпробваха за първи път функцията автопилот

Първите експерименти (с рискови ситуации) вече са качени в YouTube
преди 5 години
Tesla Model S
Снимка: Youtube

На 15 октомври Tesla ъпдейтна софтуера на електромобилите си Model S и шофьорите за първи път можаха да се възползват (само в САЩ) от функциите автопилот, автоматична смяна на лентата и автоматично паркиране.

Изпълнителният директор на компанията Илон Мъск предупреди клиентите, че засега автопилотът не гарантира пълна автономия и шофьорите трябва да държат ръцете си на волана. Това не попречи на няколко ентусиасти да изпробват функцията още през първия ден на нейното активиране, при това с ръце, стоящи малко над волана.

Освен това те са пробвали системата и извън магистрала, макар че Tesla изрично предупреждава, че автопилотът може да се ползва само по главните пътища.

В първото видео се вижда, че Model S наистина се обърква извън магистрала, а във второто (отново на второкласен път) колата прави фатална грешка, като решава, че трябва да „следва” идващия насреща автомобил и започва да навлиза в другото платно.

И двамата шофьори са добронамерени към Tesla и публикуват видеата в YouTube с коментар от рода на:
„Мъск, оценяваме технологията и я тествахме по наш си начин. Продължавай все така напред!”

 

 

Tesla представи електрическия SUV Model X (ГАЛЕРИЯ)„Ако знаехме колко инженерни трудности ще срещнем, щяхме да се ограничим в идеите си” – заяви президентът на компанията Елън Мъск