.

Нова гама зарядни станции за електромобили от Schneider Electric

Серията EVLink прави премиера заедно с новия електромобил на Renault ZOE
преди 5 години
Renault ZOE
Снимка: Renault

Schneider Electric, световен експерт в управлението на енергия, представи на българската аудитория EVLink – разнообразна гама от решения за зареждане на електрически автомобили. Устройството е изложено на щанда на Renault заедно с новия модел електромобил ZOE в рамките на „Автосалон София 2015“ (17-25 октомври).

Станциите за зареждане EVlink са съвместими с повечето от електрическите превозни средства на пазара. Серията включва модели както за частни клиенти, така и за обществени места.

EVLink Residential е насочена към частните потребители и работи в уюта на техния дом или гараж. Устройството е компактно и се закача на стена, като осигурява директен заряд за електромобила. Същевременно станцията е обезопасена от високо напрежение в електромрежата и може да спестява разходи на своите потребители, като се съобразява с пиковите часове на електроподаване. EVLink Residential се включва автоматично, чрез таймер или съобразно пиковите часове, както и ръчно, чрез натискане на бутона за старт.

EVLink Parking е проектирана да отговаря на изискванията на обезопасените зони за паркиране – частни, с ограничен достъп или разполагащи с охрана. Тези станции за зареждане могат да бъдат свободностоящи върху повърхност или закрепени върху стена. Спрямо предпочитанията на клиента дизайнът им може да бъде различен.

Специално за нуждите на бензиностанциите е създадена EVLink Fast Charging. Тази станция за зареждане има способността да зареди 80% от капацитета на 20 KWh батерия на електромобил за едва 30 минути.

Благодарение на разработените от Schneider Electric решения за управление на енергията и уеб базиран портал, собствениците на EVLink могат да управляват в реално време своите зарядни станции. Освен това, потребителите, които менажират паркинг зони, имат достъп до данните си чрез персонализиран интерфейс, както и възможност да установят индивидуални начини за работа на устройствата в зависимост от конкретните си работни нужди.