.

Volkswagen Group вероятно ще е най-голям автомобилен производител и през 2017 година

Компанията е продала около 10,7 милиона автомобила, според вътрешен анализ на германците
преди 4 години
150-милионният Volkswagen слезе от поточната линия
Снимка: Volkswagen

Продажбите на Volkswagen Group вероятно са се увеличили до около 10,7 милиона през 2017 година и така компанията запазва първото си място пред Toyota като най-голям производител на автомобили в света, съобщават германските медии, като се позовават на вътрешen доклад на VW.

По-високите произведени бройки за цялата група, включваща марките Volskwagen, Audi, Skoda, Porsche, Bugatti и Bentley, са донесли приходи от над 220 милиарда евро след рекорда от 217 милиарда евро през 2016, съобщава вестник Bild am Sonntag.

VW са отказали да коментират публикациите в печата. Компанията ще публикува официалните данни за продажбите си през 2017 г. на 17 януари и ще представи основните си финансови резултати в края на февруари.

През 2016 година, въпреки че VW беше разстресена от скандала с манипулацията на тестовете за вредни емисии на дизеловите си автомобили, продажбите на групата бяха нараснали с 3.8% до рекордните 10.3 милиона автомобила, най-вече заради силния китайски и европейски пазар.

Toyota вече обяви, че през миналата година очаква да е продала 10,35 милиона автомобила в световен мащаб от своите марки Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino. Това е ръст от 2% спрямо 2016 г. и продадените тогава 10,5 млн. коли.