.

Apple прави автомобил?

Слуховете за iCar се умножават, след като компанията нае доста хора от Tesla
преди 5 години
10 топ продукта от новия дизайнер на Apple

Apple може би разработва автомобил, колкото и малко вероятно да звучи това. Според твърдения, появили се първоначално в специализирания сайт The Mac Observer, а в последствие потвърдени от публикация в Wallstreet Journal, проектът е действително сериозен.

Преди около година членът на управителния съвет на Apple, Мики Дрекслер, беше цитиран да казва, че Стийв Джобс е стартирал работата по iCar. Сега, слуховете за напредналия стадий на проекта се потвърждават от информацията в Силиконовата долина, че Apple са успели да откраднат няколко човека на ключови позиции от Tesla, производителя на електрически автомобили.

Apple работят много тясно с автомобилната индустрия и дори създадоха версия на своята операционна система iOS специално за мултимедията в колата. CarPlay ви позволява, ако сте собственик на нова кола от тези 29 марки, да включите своя iPhone или iPad, като върху централния дисплей в автомобила ви ще видите огледално копие на екрана ви с всички инсталирани и оптимизирани приложения за употреба в кола. Според информацията на Wallstreet Journal вероятността за създаването на автономен автомобил от Apple клони към 100%.

Очаква се в следващите години разработката на транспортни средства, които се движат без шофьор, имат интерактивна функционалност или са с електрически двигател, да достигне до ново ниво, като разработки в тази област имат освен Apple и Google и Amazon. С появата на това ново поколение автономни автомобили се смята, че ще се намери отговор на въпроса на бъдещето – дали хората ще имат още стимул да притежават автомобил изобщо.

Етикети:@